Zat 15 Juni

 

 Hop Che Bam met Marianna Standaert

 

20u

The Hop-sh-Bam Connection

Deze band dompelt u onder in de broeierig swingende sferen van de SavoyBallroom, jaren 30-40 , in New York. De jeugd van toen ging volledig uit zijn dak tijdens het dansen van de lindy hop, Charleston, jitterbug, slow drag en nog vele andere substijlen. Dé muziek bij uitstek was de bigbandmuziek van oa Duke Ellington, Count Basie, Fletcher Henderson, Cab Calloway enzovoort.

Deze“ bigband - era “ bracht echter ook een hele schare solisten met zich mee, die ook in kleinere combo - bezetting de swing muziek lieten bloeien als nooit voorheen.

Denk maar aan Ella Fitgerald, Bennie Goodman, Lester Young, etc. The Hop-sh-Bam brengt een homage aan deze rijkelijk swingende periode uit de jazzgeschiedenis.

De band staat onder leiding van trompettiste Marie – Anne Standaert. Marie –Anne danst zelf ook al geruime tijd Lindy hop en weet dus uiteraard als geen ander de juiste tempos en grooves te selecteren voor een perfecte dansavond. Ze

brengt steeds een op en top ritmesectie mee en een zwoele saxofonist

 Af en toe zijn er ook vocale nummers, van de verschillende bandleden.

In “ The Hop-sh-Bam Connection “ verwijst het woord “ hop” naar de lindy hop,“ Bam “ naar de energie die de band wil uitstralen en Connection naar de connectie, die nodig is , zowel tussen muzikanten als tussen dansers.

Tegelijkertijd is het ook een knipoog naar de scat-language van trompettist Dizzy Gillespie.

Oo – pop –sh –bam , Ah kool ya hoo … Come and move, swing and groove …

 

 Marie – Anne Standaert : trumpet and vocals

Stijn Wauters : piano

Bas Gommeren : double bas

Toon Van Dionant : drums

Tbc: tenor and baritone sax

If 6tet : ( Tb : altosax and clarinet )